کارآفرینی اینترنتی، آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی- قسمت دوم
قسمت اول کارآفرینی اینترنتی، آموزش راه اندازی کسب و کار اینترنتی
کسب و کار اینترنتی، این دنیای بزرگ را کشف کنید
گاهی اوقات فقط به خاطر اینکه امتیازهایمان را نمیدانیم، فکر میکنیم که در حال باختن در بازی زندگی هستیم، درحالی که در واقع برنده هستیم.
در چند سال گذشته، اینترنت نقش پررنگی در زندگی اکثر افراد جامعه پیدا کرده است، جوری که با پیشرفت سریع آن وامکاناتی که دارد، جایگزین بسیاری از کارهای روزمره نظیر خرید ، پرداخت قبض، ثبت نام دانشگاه شده است. از طرفی با جدیتر شدن بحث حضور تلفنهای همراه هوشمند در زندگی کاربران، موضوع وب سایتها و اپلیکیشنهای بروز و کاربردی که ازاینترنت استفاده می کنند هم سر و شکل جدیدی پیدا کرده است.
با جا افتادن اینترنت و اپلیکیشنهای موبایل، حوزهی کسب و کار اینترنتی از فعالیتی حرفهای، به مقولهای عمومی تبدیل شد و کاربران باهوشتر متوجه شدند با استفاده از ایدههای نو و بکر میتوانند حرفهای زیادی در این حوزه برای گفتن داشته باشند و دست به کارآفرینی بزنند. در نتیجه موج جدیدی از راه اندازی کسب و کارهای آنلاین به جریان افتاد و این نوع کسب و کار مدرن که خوشبختانه دارای فاکتورها و پتانسیل بالایی برای رشد و پیشرفت میباشد در کشورمان در حال شکل گیری است.

کسب و کار اینترنتی بهترین انتخاب است؟
- کسب و کار اینترنتی پرطرفدارترین صنعت فعلی است.
- کسب و کار اینترنتی بیشتر از یک لقمهی حاضر و آماده است تا کسب و کار.
- کسب و کار اینترنتی با کمترین هزینهها قابل اجراست.
- حاشیهی سود یک کسب و کار اینترنتی موفق تقریبا برای دیگر شرکتها غیرقابل دسترس است.
چرا باید هم اکنون به فضای کسب و کار اینترنتی وارد شوید؟
تکنولوژی، اینترنت، سایت، اپلیکیشن و موبایل از بین نمیرود و این صنعت کاملا جهانی شده است. به اطراف تان نگاه کنید و ببینید چند نفر برای خرید و یا پیدا کردن خدمات مورد نیاز از گوشی موبایل و تبلت استفاده میکنند. به چه شکل قبض های خود را پرداخت می کنند و به چه شکلی برای خود سرگرمی ایجاد می کنند. چگونه با دوستانشان ارتباط برقرار میکنند. اینها جز صنعتی جذاب و پرطرفدار و نسبتا جدید (کسب و کارهای آنلاین) است و به همین خاطر هم اکنون زمان خیلی خوبی برای شروع این حرفه است.
سوالات رایج پیش از راه اندازی کسب و کار اینترنتی
ما قبلا در مقاله جامعهای به بسیاری از سوالات مهم و تکراری در مورد کسب و کارهای اینترنتی پاسخ داده ایم ، اما در اینجا هم به بعضی از سوالات بسیار تکراری پاسخ داده ایم تا با ذهنی باز کسب و کار آنلاین تان را آغاز کنید.
من نرمافزار بلد نیستم؟ من پول ندارم؟ هیچ وقت یک کسب و کار راهاندازی نکردهام؟
همان طور که در قسمتهای ابتدایی این مقاله گفتیم، هرکاری که در زندگی انجام میدهیم تحت تاثیر افکار و باورهای ما است. وقتی که باورهای درونیمان را عوض کنیم نتیجه عوض میشود.
سرمایه ندارم؟
خیلی اغراق آمیز است که بگوییم کسب و کار اینترنتی نیازی به سرمایه و امکانات اولیه ندارد، اما واقعیتی در مورد کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد و آن این است که شما می توانید با حداقل سرمایه و امکانات شروع کنید، رشد کنید و با درآمد اولیه کسب و کار اینترنتیتان به فکر توسعه باشید. برای شروع کسب و کاراینترنتی شما نیاز به اجاره دفتر کار و تجهیز کردن آن ندارید، شما فقط به یک لپ تاپ، اینترنت و انرژی ذهنی زیادی نیاز خواهید داشت.
هیچ وقت قبلا این کار را انجام نداده بودم؟ تجربه و سابقهای در این زمینه ندارم؟
به هر حال باید شروع شود، اگر میخواهید به موفقیت برسید باید راه و کسانی را پیدا کنید که در این مسیر موفق بودهاند و آنها را سرمشق خود کنید. قدمهای کوچک بردارید و به یاد گرفتن ادامه دهید. ممکن است گاهی اشتباه کنید، اما به مرور سطح اعتماد به نفس و دانشتان بالا میرود و خیلی زودتر از آنکه متوجه شوید، دیگران شما را سرمشق خودشان قرار میدهند.
من به اندازهی کافی وقت ندارم . یک کار تمام وقت دارم . وقت کافی برای یادگرفتن این کار ندارم؟
این شغل مطمئنا زندگی و زمان را به شما باز میگرداند. حتی اگر در یک شغل تمام وقت سالی ۱۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشید، آیا به وقت گذرانی نکردن با همسر و فرزندانتان یا یک زندگی تمام و کمال نداشتن میارزد؟
قسمت خیلی خوب کسب و کار اینترنتی این است که به شما امکان میدهد بهصورت نیمه وقت شروع کنید و وقتی با اوضاع کار آشنا شدید و اعتماد به نفس پیدا کردید میتوانید قدمهای بزرگتری بردارید.
من برای رسیدن به درآمد میلیونی حاضرم، آیا میتوانم بدون کار کردن زیاد درآمد بالایی داشته باشم؟
خیلیها با ذهنیت اشتباه و غیرواقعی “یک شبه پولدار شدن” میخواهند کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنند. اما شما اینطور نباشید. هر کاری اصول و سختیهای خودش را دارد و کسب و کار اینترنتی نیز از آن مستثنی نیست. اگر اصولی کسب و کار آنلاین را آغاز و توسعه دهید مطمن باشید نتیاج فوقالعاده ای خواهید گرفت.

نقشه راه ایجاد کسب و کار اینترنتی پولساز
چگونه کسب و کار اینترنتی با درآمد ماهانه میلیونی بسازیم!
بسیاری از افرادی که با آنها مواجه میشوم بسیار عجولانه و با امیدهای فراوان و تصور پولدار شدن وارد کسب و کاراینترنتی میشوند، بدون اینکه متوجه باشند هرکاری روش و نظام مخصوص به خودش را دارد. شما چه بخواهید یک کسب و کار سنتی داشته باشید، چه یک کسب و کاراینترنتی چندمیلیاردی، باید شور و شوقتان را با برنامه ریزی و نظم، هدایت کنید. وگرنه با اولین نشانههای مشکلات دست از همه چیز میکشید. بسیاری از مدیران وب سایتها بعداز اینکه اولین گام آنها با شکست مواجه میشود، درست جایی نزدیک به پیشرفت وموفقیت، دست از کار میکشند.
اما شما نباید جزو این دسته باشید. نکات این قسمت از مقاله شما را در مسیر درست هدایت میکند و استراتژیهایی را به شما یاد میدهد که بتوانید ایدههای خوبی برای ساخت یک کسب و کار آنلاین حرفهای داشته باشید.
۳ مرحله کلیدی برای ایجاد کسب و کار اینترنتی
اگر شما هم تصمیم به راه اندازی کسب و کار اینترنتی دارید به شما تبریک می گویم!
بر اساس تجربیاتی که در این چند سال به دست آوردهام، برنامه و نقشه راهی را طراحی کرده ام که هر شخصی با الگو برداری از آن می تواند در کمتر از ۳ ماه کسب و کار اینترنتی حرفهای خودش را راهاندازی و به مرحله درآمدزایی برساند و در ادامه آن را تبدیل به معدن طلای خود کند.
- انتخاب حوزه فعالیت کسب و کار اینترنتی (ایده)
- راه اندازی وب سایت و فروشگاه اینترنتی
- بازاریابی اینترنتی
۱- انتخاب ایده کسب و کار اینترنتی
انتخاب حوزه فعالیت یا ایده اولین و مهمترین گام در کسب و کار اینترنتی است، چراکه اگر اشتباه انتخاب شود شکست جبران ناپذیری را متحمل میشویم. بهترین انتخاب برآورده کردن نیازهای جامعه است. بنابراین به دنبال نیازهای مردم باشید و ببینید چه محصول یا خدمتی نیاز مشتری را رفع می کند.
وقت بگذارید و به بررسی محصولات موفق دیگران بپردازید. وقتی شما در مسیر محصولات موفق گام برمیدارید، شانس بهتری برای پیشرفت دارید، زیرا این محصولات ثابت کردهاند که طرفداران و کاربرهای ابتدایی را دارند. هرچه از اهمیت دنباله روی از محصولات موفق بگویم، باز هم کم است.
مراقب باشید عاشق ایدهی کسب و کار اینترنتیتان نشوید، چراکه چشمتان را بر روی ضعفهای ایده را می بندد و قبول نکردن آن توسط بازار نمیبینید. این یکی از پرهزینهترین اشتباهاتی است که میتوانید مرتکب شوید.
افراد مدام به این اشتباه دچار میشوند. آنها برای ایدههای جدیدشان کلی وقت و انرژی میگذارند و روی ساختن محصول تمرکز میکنند. وقتی که تلاششان نتیجه نمیدهد، بجای اینکه به خواست بازار توجه کنند، دوباره سراغ ایدههای جدید و امتحان نشده میروند. گاهی آنقدر این چرخه را ادامه میدهند تا در نهایت بیپول و از کسب و کار اینترنتی خسته میشوند. و این ماجرایی است که نباید برای شما پیش بیاید.
در اینجا سوالهایی را که در زمان انتخاب حوزه فعالیت باید از خود بپرسید و جواب شفافی به هر کدام بدهید، تا دید شما به انتخابتان بهتر شود. دراینجا منظور ما، حوزه فعالیت، ایده و یا خدمت است.
- چرا این محصول باید موفق شود؟
- چرا مردم این محصول را میخواهند؟
- آیا این محصول مشتری را پایبند میکند از دیگر محصولات من استفاده کند؟
- آیا این محصول هیچکدام از نیازهای مشتری را برطرف میکند؟
- آیا این محصول مشتری را به خرید ترغیب میکند؟
- مزیت محصول نسبت به دیگر محصولات مشابه چیست؟
کنجکاو باشید و همیشه سوالهای زیادی بپرسید. همین مسیر موفقیت را به شما نشان میدهد.
مهم است که آنچه در ذهن شما است را بنویسید تا بتوانید از یادداشتهایتان بهره ببرید. بجای اینکه بنویسید « فکر میکنم این چیزی است که به درد خواهد خورد» یا « دوستام گفته این محصول عالی است» پس من به سراغاش خواهم رفت، بگذارید اطلاعات بیطرفانه و کاربردی راهنمای شما باشند. با این کار شما هوشیارتر و داناتر میشوید. حتی وقتی کسب و کارتان رشد کرد، به کشف کردن محصولات جدید و نیازهای جدید پی می برید.
بسیاری از افراد از من میپرسند محصولی که می خواهم آماده کنم قبلا توسط دیگران تولید شده و یا به شکل دیگری ارائه میشود. در جواب اینگونه سوالهامن چه پاسخی میدهم؟ اصلا نگران نباشید تجربه به من بارها و بارها ثابت کرده، اگر محصولی که میخواهید آماده کنید ارزشی بالاتر از محصولات موجود داشته باشد، جامعه به شما اعتماد میکند و از محصول شما استفاده میکنند. فقط کافی است طرح بهتر، گرافیک بهتر، ارزش بیشتر، قیمت مناسب و…. در محصول شما نسبت به رقبا باشد.
بازآفرینی و تقلید کنید
فلسفهی «چیزی پیدا کن که کارآمد باشد و زندگی را آسانتر کند» از ابتدای زندگی بشر وجود داشته است. آیفون اولین گوشی هوشمند نبود، آیپاد هم اولین دستگاه پخش موسیقی نبود اما اپل نیاز به نوآوری بیشتر را درک کرد و آنها را یک مرحله ارتقا داد. اپل با تمرکز بر مشتری و طراحی زیبا، بازی را عوض کرد و آیفون و آیپاد را تبدیل به موفقیتی تاثیرگذار و تا به امروز ماندگار کرد.
چند نمونه از این تقلید ها و بازآفرینی ها را سراغ دارید؟
نمونه ایرانی آن فروشگاه اینترنتی digikala، چه تعداد فروشگاه اینترنتی قبل از این فروشگاه وجود داشت. اما درنهایت کدام یک از آنها برنده خرید اینترنتی شدند. دیجیکالا نیاز بازار را درک کرد و از نبود راهنما و بررسی محصولات دیجیتال نهایت استفاده را برد.
از این نمونهها بسیار زیاد است، اسنپ نمونه ایرانی سرویس اوبر است، آپارات هم تقلید شده سرویس یوتیوپ است. شما هم شروع به تقلید کنید و سرویس بهتری ایجاد کنید، اگر ایدهتان را توسط دیگری اجرا شده نا امید نشوید و اتفاقا خوشحال باشید که ایدهتان بازار دارد و این فقط به معنی دلگرمی است.
از محصولات دیگران ایده بگیرید
بسیاری از دوستان برای آماده کردن سرویس و یا محصول شان، وقت زیادی صرف منحصربه فرد بودن آن می کنند. در حالی که خیلی از این امکانات در محصولات دیگران وجود دارد و شما می توانید آنها را بهبود بخشید. باید کنجکاو باشید و ببینید که برای محصولات و سرویس رقبای موفق شما چه اتفاقی افتاد؟ چرا محصول آنها موفق است، نظرات کاربران را بخوانید و اطلاعات کسب کنید.
پیشنهاد می کنم مقاله چرا ایده های خوب کسب و کار اینترنتی هیچ وقت اجرا نمی شوند؟ را هم مطالعه کنید.
۲- راه اندازی وب سایت و فروشگاه اینترنتی
بعد از انتخاب ایده و یا حوزه فعالیت کسب و کار آنلاینتان باید وب سایتی را برای ارائه محصولات و خدمات طراحی و پیاده سازی کنیم.
نگران طراحی و پیاده سازی سایت و فروشگاه اینترنتیتان نباشید، امروزه راه حلهای بسیاری (رایگان و ساده) وجود دارند که شما می توانید به ساده ترین شکل ممکن برای خودتان وب سایت حرفهای و با تمام امکانات امروزی راه اندازی کنید، بدون آشنایی با کدنویسی و طراحی وبسایت، فقط باید بخواهید وشروع کنید!
یکی از سیستمهای سایت ساز فوق العاده که ۲۰% از سایت های کل جهان با آن پیاده سازی شده است و استفاده از آن رایگان و همین طور یادگیری آن بسیار آسان است سیستم سایت سازی وردپرس است. برای یادگیری آن ۴ ساعت زمان بیشتر نیاز نخواهید داشت. البته سایت سازهای دیگری نیز وجود دارند که می توانید براساس نیاز و امکات وبسایت خودتان یکی از آنها را انتخاب کنید.
۳- بازاریابی اینترنتی
اگر شما بهترین محصول و خدمت را ارائه کنید اما مردم نتوانند آن را پیدا کنند، یا وقتی که پیدا کردند، اگر قانع نشوند که ارزش خرید دارد، خیلی به دردتان نخواهد خورد. بسیاری از افراد تمرکز خود را به راهاندازی کسب و کار (سنتی / اینترنتی) و تولید بهترین محصول و یا خدمات صرف می کنند و به روند بازاریابی اهمیتی نمی دهند.
در کسب و کار آنلاین نسبت به بازاریابی اینترنتی بی توجه نباشید. هرچه بازاریابی اینترنتی قویتری داشته باشید، مشتریان بیشتری محصولات و خدمات شما را خواهند دید و هرچه محصولات و خدمات شما بیشتر دیده شود، نتیجهاش خرید و درآمد بیشتر است.
یکی از ویژگی های بارز کسب و کارهای اینترنتی، بازاریابی به شکلی کاملا موثر، هدفمند و کم هزینه می باشد. در دنیای اینترنت، استراتژیهای پیشرفتهی بازاریابی بسیاری وجود دارد تا بتوانید کاربرهای جدید جذب کنید و آنها را ترغیب کنید تا مدام از شما خرید کنند، و پول بیشتری خرج کنند.
۵ کانال کلیدی برای بازاریابی دیجیتال وجود دارد که هر کدام برای جذب هرچه بیشتر ترافیک هدفمند ممکن برای محصولات و خدمات شما و حفظ آنها است. خوبی این کانالها در این است که بیشتر آنها رایگان هستند و زمان یا تلاش زیادی لازم ندارند. به کار گرفتن و استفاده از کانالهای بازاریابی دیجیتال، میتواند کسب و کار شما را به یک معدن طلا تبدیل کند.
- سئو آموزش سئو
- محتوا استراتژی تولید محتوا
- ایمیل مارکتینگ آموزش ایمیل مارکتینگ
- شبکه های اجتماعی
- تبلیغات
مراقب تله های بزرگ کارآفرینی اینترنتی باشید
در پایان میخواهم درباره یک تله بزرگ در مسیر کسب و کار اینترنتی با شما صحبت کنم.
یکی از تلههایی که باید مراقباش باشید، منحرف شدن از مسیر اصلیتان توسط دیگران است. بنا به تجارب من، اولین شرط پول درآوردن به عنوان یک مدیر کسب و کار اینترنتی این است که قواعد و اصول ساخت کسب و کاراینترنتی را یاد بگیرید و روز به روز دانشتان را در این مسیر افزایش دهید.
به نصیحتهای هرکس که موفقیتی در حرفهی اینترنت نداشته، گوش ندهید. به طور کل، دوستانتان، خانوادهتان و هم دورهایهایتان فکر میکنند که در این حرفه یک کارشناساند و مدام به شما می گویند از این حرفه آبی گرم نمیشه که تو می خوای …..
بهنظر من این نصیحت ها همیشه گمراه کننده است. نصیحتهای دیگران معمولا بر اساس فانتزیهایی است که بر اساس تحقیق از جامعهی کوچک اطرافشان است.
نصیحتها و پیشنهادهای دیگران تلهای است که به راحتی گرفتارتان میکند. چرا که هرگاه از شما میپرسند مشغول چه کاری هستی؟ به طور ناخودآگاه تعداد زیادی سوال، نصیحت و پیشنهاد به سمت شما سرازیر میکنند، چون همه به کسب و کار اینترنتی علاقمند نیستند. هرکسی ایدهایی برای راه اندازی کسب و کار خودش دارد. شما باید هوشیار باشید. به نقشهی کسب و کار خودتان بچسبید و تمرکزتان روی ایدهی خودتان بگذارید، از مفهوم تا تکامل آن، زمان و انرژی بگذارید.
بهترینها را برایتان آرزومندم.
درباره مهرداد پاک نژاد
12 سال از زندگی حرفه ای ام را با صدای تق تق کیبورد نفس کشیده ام، من عاشق تکنولوژی ، کدنویسی و دنیای رو به رشد استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی هستم.
نوشته های بیشتر از مهرداد پاک نژاد
دیدگاهتان را بنویسید